Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Så vet du att det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Ibland kräks vi av symtomen.

cononavirus

Varje år kommer säsongsinfluensan och beroende på hur viruset ser ut kan vi reagera lite olika. Dessutom kan vi få olika symtom av smitta. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Behovet av virusskydd ökade då.

Gör vad du kan för att undvika smitta

Gör vad du kan för att stärka ditt immunförsvar. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Dr Annika Dahlqvists har mycket matnyttig information i ämnet.

Virusskyddet fungerar inte om det sätts in för sent. Om du redan upplever influensa symtom kanske du har smittats med coronavirus. Du kan behöva intensivvård och det är ju inte så kul.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Så ska du göra! Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Det gäller att bli bra på effektiv handtvätt

Om du köper en antibakteriell handtvål så får du ett visst skydd. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Du blir ju besviken om handspriten skulle visa sig inte fungera alls.

Den vanliga tvålen är ett handdesinfektionsmedel som fungerar bra om du tvättar på rätt sätt. Det är viktigt att du följer tvättrutinerna. Skölj noga. Det kan ge ett bättre resultat än handsprit.

Därför känns handsprit bättre mot virussjukdomar!

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Så är det inte. Den virusdödande effekten är den viktigaste. Det finns också luftburna virus. Rena händer är en start.

Många virussorter är immuna mot alkogel. desinfektionmedel Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Om du vill ha en bra desinfektion så räcker det oftast med tvål och vatten. Inte superstark desinfektionssprit som inte skyddar dina luftvägar mot smitta.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Ingen kan slippa undan reglerna. Du kan använda ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. Du kan kan använda sprayen på de flesta ytor.

På så sätt kan du minska risken för smitta. Lagret får aldrig ta slut.