Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Många är rädda just nu. De flesta känner någon som tillhör en riskgrupp. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Det är viktigt med handdesinfektion

Något som är viktigt att poängtera vad gäller coronaviruset är att det här är en smitta som kan passera från en person till en annan trots att ingen visar sjukdomssymtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Du vet inte om du kan smitta andra. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Vilket handdesinfektionsmedel använder du i badrum och kök?

De flesta tror fortfarande att handsprit ger ett fullgott skydd. Det är känt att handspriten inte dödar alla virus. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Vattenbaserad handdesinfektion kan vara ett mycket bättre alternativ.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Bakteriedödande tvål är skonsam mot din hy. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

bakteriedödande

Du behöver inte handsprit. smitta Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Däremot kan det här vara det som gör att du får torra händer som spricker och börjar blöda. Tänk på det om du ofta spritar dina händer. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Brukar du använda ytdesinfektion?

Den antibakteriell sprayen kan göra underverk. Virus finns oftast på dörrhandtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Det är ett sätt att virussäkra ditt hem på. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Då får du ett säkrare hem.