Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Oavsett läge kan du ändå se till att desinficera dig och ytorna runt dig.

Du måste desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Många blir lurade av den starka känslan. Vissa virus överlever handspritning.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Du kommer inte undan handtvätten. Om du tvättar händerna noga i 20 sekunder så gör du en god insats för att stoppa spridningen av viruset.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Tvätta händerna ofta. Gör till en vana att alltid tvätta händerna om du har varit utomhus. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Då har du ett bra skydd.

Oftast glömmer man ytdesinfektion men det får man inte göra

Bakterier finns överallt. Dörrhandtag har oftast mycket bakterier på sig. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Viruset har ingen chans mot sprayen.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Du behöver inte springa till apoteket och köpa handsprit. Många får god effekt med en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

handrengöring

Vad är ytdesinfektion?

Ja, det kommer att göra skillnad om du blir bra på att hålla dina händer och ytor rena med bra produkter för ytdesinfektion. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.