Brygg öl hemma med bryggsocker

Att brygga eget öl och ta sig igenom alla processer i bryggeriet hemma är lättare än vad man tror.

Kan man brygga utan bryggsocker?

Att vara förberedd är viktigt

Något som ska sägas är att man alltid måste förbereda sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll vad man ska brygga. Det är lätt att det går i stöpet.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygg eget öl på olika sätt

När man ska brygga ska man ha ett dextros och då kommer bryggsockret väl till pass. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Köp hem de rätta grejorna först.

Många väljer sockret för alkoholens skull. Mer jäst och socker ger mer alkohol vilket leder till starkare grejor. För att maximera alkoholhalten så häller man i sockret sist.

De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. druvsocker dextrosol Men för mycket är inte bra.

För mycket socker kan ge en för tunn öl också. För att hitta rätt formel så kan det vara klokt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

druvsocker

Handla dextros online

Se till att bunkra upp med ingredienserna långt innan. Online så kan du köpa allt som behövs för att brygga ett gott öl. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Gör i ordning allt före.

Online så kan man få tips från andra ölbryggare.