Dessa är symtomen för smittats av coronavirus

Många har coronavirus utan att veta om det. Idag vet vi mer om corona än vad vi gjorde i inledningsskedet. Även barn kan smittas av coronavirus och föra smittan vidare till andra.

Nu vet man även att djur kan smitta oss människor. Det är enklare än du tror. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

antibakteriell

Då är det kört. Nu är du en smittbärare. Det nya viruset skiljer sig avsevärt från en vanlig influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. Forskare säger att smittotiden för cononavirus är flera veckor. Du kan smittas även om du är noga med handtvätt och har en riktigt bra antibakteriell tvål samt bakteriedödande spray.

Har du smittats av coronavirus?

Vi lär oss mer om symtomen för var dag. Det är relativt vanligt med feber och hosta. Om du hostar kan du vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Vissa symtom påminner om influensa. Du kan till exempel få ont i leder och ha ont i huvudet. Ibland kan man även få svårt att andas. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

coronavirus slår olika

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Alla som smittas reagerar olika. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Ska du ta dig till en teststation och se om du har smittats?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du hur du bör agera och du kan till exempel sätta dig själv i karantän för att inte sprida sjukdomen vidare.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Man kan vara hemma. Sedan är allt åter till det normala.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. desinfektionsmedel spray Man kan köpa det i Sverige också.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Viruset dör då. Prova gärna fabrikat som IONplus och Holistic.