Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Flera har redan köpt handsprit på apoteket. Desinfektionssprit har lurat många. Det gäller särskilt mot corona.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Köp gärna andra varumärken än handsprit apoteket. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

bakteriedödande

De som ofta använder handsprit får problem med huden. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Den antiseptiska tvålen är mycket mildare mot huden.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Kom ihåg att alla i ditt hushåll måste hålla händerna rena

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Gardera med antibakteriell tvål och spray.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Om de går i skolan trots att det råder pandemi i Europa finns risken för att de kommer hem med virus. Då gäller det att vidta åtgärder. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ta inte ytterkläderna med in. De har inte smittan. Prova att ha kolloidalt silver på kläder som kommer utifrån.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Coronaviruset har ingen chans. Bästa fabrikat är IONplus och Holistic.

Glöm inte bort att hålla en god ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Viruset kan fastna på matkassar.

Alla måste hålla samma rutiner. Se till att du inte får slut på handtvål. Ha tvål på andra ställen också. Tvål fungerar lika bra i köket. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!