Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Välj de metoder som fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

handsprit

Myten har levt kvar i många år. Alkospriten tog slut överallt. Trots det är vanlig handtvätt en mycket effektivare metod.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Du behöver inte alkohol för att det ska fungera. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Det är vanligt att handspriten torkar ut din hy. Först dödar den alla bakterier vi har på huden som där skyddar oss mot virus. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Regelbunden användning av alkogel torkar ut händerna. Fettet löses upp. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Är det dessutom en alkogel så lägger den på ett lager kemiskt ämne på huden varje gång.

Om du köper en katjonisk handsprit så dödar den alla virus.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Döda alla bakterier med Smittstopp antiseptisk tvål.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Vi får inte glömma bort att tvätta händerna på rätt sätt även på jobbet. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Nu måste vi ta sjukdomen på allvar.

Ställ gärna ut behållare med bakteriedödande tvål. Katjonisk handdesifektion Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. coronaviruset är flyktigt och sprids med vinden. På din arbetsplats måste du vara vaksam, alla är kanske inte lika noga som du.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. På så vis får du ett extra skydd. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.